Mobilier copii, Noutăți

Cum alegi mobilierul pentru camera copilului?

Încă din primele luni în care viitorii părinți află că vor aduce pe lume un pui de om, gândul le zboară la camera copilului. Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să-ți imaginezi cum va arăta, cum o vei decora, ce elemente vei alege.

Și pe bună dreptate. Chiar dacă unii părinți văd acest proces inutil și preferă ca micuții lor să doarmă cu ei în primii ani de viață, este esențial ca independența să se construiască de la o vârstă fragedă.

Fiecare membru al familiei, oricât de mic ar fi, are nevoie de un spațiu doar al lui, în care să se simtă liber și independent. Camera copilului este mai mult decât un loc de dormit. Aceasta creează sentimente de apartenență, de responsabilitate și este principalul loc din care începe procesul de învățare.

După cum prea bine știi, copiii descoperă lumea cu ajutorul unor elemente specifice vârstei lor. O măsuță mai mică, un scaun mai mic, un pat mai jucăuș, un mobilier mai accesibil și potrivit nevoilor lor îi vor ajuta să înțeleagă mai ușor și să-și dezvolte abilități fizice, psihice, motrice etc.

În plus, camera copilului poate fi și locul de joacă de care micuțul are nevoie. Nu e tocmai plăcut să calci pe tot felul de jucării în restul casei. O cameră doar al lui îl va face să înțeleagă faptul că doar acolo se poate juca cum dorește, întrucât restul casei este la comun și trebuie să respecte ceilalți membri ai familiei.

Criterii de selecție a mobilierului

Când vine vorba de camera copilului ne gândim la o cameră veselă, luminoasă, aerisită. Comparativ cu dormitorul părinților, în care se resimte personalitatea sau stilul lor de viață, în cazul copiilor sunt mai greu de urmat acești factori.

În primii ani, copiii au un caracter în formare, iar personalitatea lor nu este bine conturată. În plus, dacă vorbim de vârste de 1- 2 ani, e greu de spus ce anume le place, astfel încât plăcerile lor să fie luate în discuție. De aceea, amenajarea camerei copilului este realizată după dorințele și plăcerile părinților.

Cu toții visăm la o încăpere desprinsă din poveștile cu eroi și zâne fermecate, în care micuții noștri să simtă bine. Dar dincolo de design, trebuie să ai în vedere următoarele criterii de selecție:

1. Siguranța

Știi prea bine câtă energie poate avea un copil. De asemenea, îți e bine cunoscut faptul că oricât de atent ai fi ca părinte, se întâmplă tot felul de situații neplăcute într-o fracțiune de secundă.

De aceea este important să alegi obiecte de mobilier sigure, bine finisate, care să nu aibă colțuri ascuțite, muchii tăioase sau corpuri la înălțime.

Totodată, siguranța poate fi asigurată și prin vopselele non-toxice de pe mobilă. La Osisiland, siguranța micilor noștri clienți este primordială, de aceea lucrăm fiecare obiect la cel mai mic detaliu.

2. Calitatea materialelor

Camera copilului, ca și oricare altă cameră din locuință, merită o atenție deosebită în ceea ce privește materialele folosite pentru mobilier. Chiar dacă ești tentat să faci lucrurile imediat, să te lași purtat de impulsuri, gândește-te că e o investiție pe termen lung.

Dacă la nivel decorativ lucrurile pot fi schimbate cu regularitate – perne, lenjerii, decorațiuni, tablouri, perdele, covoare etc –, mobila ar trebui să fie cât mai durabilă și rezistentă. Lemnul natural, masiv garantează aceste două aspecte și este potrivit pentru camerele celor mici și nu numai.

3. Confortul

Copiii nu au nevoie de o cameră ca din reviste. Bineînțeles, aspectul contează, dar mai mult decât atât contează să se simtă bine în acea cameră.

Este important să acorzi atenție fiecărui element pe care îl alegi, de la masuța pentru lecții sau joacă până la patul în care vor dormi. Fiecare dintre acestea trebuie să fie accesibile, să fie situate la nivelul lor.

Camera copilului după filosofia Montessori

Cu siguranță îți amintești de moda în care camerele copiilor erau amenajate în funcție de sexul lor.

Dacă era băiețel, întreaga încăpere era într-o nuanță de albastru, aceeași în cazul mobilei, a perdelelor, a covoarelor, a lenjeriei de pat. În plus, decorațiunile aveau ca element central mașinuța sau mingea de fotbal, să fie cât mai clar că acolo e camera unui băiețel.

La polul opus, camera fetițelor era de un roz profund, care se regăsea în fiecare colțișor. În cazul acesta, erau nelipsite păpușile, prințesele și elementele florale.

Astăzi, nu mai putem vorbi de aceste delimitări. Bineînțeles, rămâne la latitudinea părinților dacă optează sau nu pentru genul acesta de încăperi.

Ideea acestui articol e alta. După lungi studii și cercetări, industria mobilierului pentru copii este dominat de principiile filosofiei Montessori.

Din dragoste pentru copii, Maria Montessori a creat acest concept, care-i poartă numele, pentru a ajuta micuții să fie independenți încă de la o vârstă fragedă.

Inițiată pentru prima dată în Italia, metoda a devenit foarte populară în întreaga lume.

Copiii au nevoie de libertate pentru a explora lumea. De aceea amenajarea unei camere specifice acestei lumi de basm, copilăria, trebuie să fie realizată astfel încât copilul să se simtă încrezător.

Filosofia Montessori presupune ca mobilierul pentru copii să fie în culori blânde, pastelate, liniștitoare sau chiar neutre. Micuții au nevoie de un spațiu în care se simtă relaxați, de aceea culorile stridente și mobila voluminoasă, grea îl pot copleși.

În plus, aceasta încurajează învățarea încă din primii ani de viață, dezvoltă abilitățile fizice și emoționale ale copiilor, încurajează creativitatea și independența.

Copiii nu mai au nevoie, în mod constant, de ajutorul părinților să se urce în pat, să se așeze pe scaun, să își ia singuri jucării de pe rafturi. Mobilierul conceput după această metodă este de amplasat la un nivel cât mai apropiat de podea.

La OsisiLand, ținem cont de acest concept, deoarece îndeplinește toate cele trei criterii menționate mai sus: siguranță, calitate, confort.

OsisiLand, pentru mobilier pentru copii la cele mai înalte standarde

Indiferent că stai la casă sau la bloc, știi prea bine că spațiul este o problemă. În plus, fiecare dintre noi își dorește piese de mobilier unicat. Din acest motiv, mobilierul realizat la comandă poate fi soluția potrivită.

La Osisiland realizăm întocmai mobilă de calitate pentru micuțul tău. Fie că îți dorești un pat montessori sau alt obiect de de mobilier, garantăm profesionalism și servicii la cele mai înalte standarde.

În plus, maximizezi fiecare colțișor al camerei în funcție de dimensiuni și personalizezi produsele în funcție de plăcerile celui mic.

Poți opta pentru modelele standard, existente deja pe site-ul nostru sau poți veni tu cu idee creativă. Fie că e o fotografie de pe diferite platforme, fie că e o schiță proprie, noi ți-o realizăm întocmai.

Contactează-ne cu încredere și creează-i copilului tău o cameră de poveste!

Lasă un răspuns