Ți-ai imaginat cum ar arăta universul copilăriei fără râsete, fără culoare, fără inocența și bucuria din ochii copiilor, fără poveștile cu eroi și zâne fermecate, fără magia jocului și a jucăriilor? La OsisiLand nici nu ne putem gândi la așa ceva.
Pentru fiecare dintre noi, copilăria este, poate, cea mai frumoasă perioadă din viața noastră, pe care ne-am dori să o retrăim din când în când, atunci când lumea asta a oamenilor mari e plină de griji și nevoi.
Cum acest lucru nu este posibil, ne rămâne doar soluția de a ne bucura alături de copii noștri de jucăriile inedite și de toate momentele savuroase în care joaca pune stăpânire pe noi, de la mic la mare.
Tu te-ai întrebat vreodată de ce este importantă joaca? De ce au copiii nevoie de jucării ingenioase? Ne punem constat astfel de întrebări, pentru a putea crea cele mai captivante jucării, desprinse din tărâmul magic al basmului și al imaginației.
Trebuie să precizăm de la bun început că nu ne referim la jocurile pe telefon sau calculator, deși acestea pot fi o formă de cunoaștere adaptată noilor timpuri. Dar, real vorbind, un joc virtual nu va putea lua niciodată locul jocurilor tradiționale, în care copiii văd, ating, aud, miros fiecare jucărie în parte și experimentează, alături de alți copii, lumea reală de care aparțin.
În fond, jucăriile sunt reprezentări ale unor lucruri din realitate: mașini, animale, oameni, forme, obiecte de uz casnic, unelte de lucru și lista poate continua. Iar joaca este, de cele mai multe ori, o formă de a experimenta situații prin care vei trece ca viitor adult, precum: de-a face mâncare, de a face injecții, de a fi polițist/pompier/părinte, de a conduce o mașină etc.
Majoritatea jocurilor adoptate de către copii sunt văzute în familie. Dacă mama îngrijește bebelușul, copilul va dori și el un bebeluș de jucărie. Dacă tata bate cuie, copilul va dori și el să facă asta. De aceea, jocul poate fi văzut dincolo de funcția lui de divertisment. Nu trebuie privit ca o modalitate prin copilul să fie ocupat, ci ca o metodă prin care copiii să învețe cât mai multe lucruri într-o manieră adaptată vârstei lor.
De unde sunt eu? Sunt din copilăria mea. Sunt din copilăria mea ca dintr-o țară.
Antoine de Saint-Exupery
Perioada copilăriei ne definește. Toate emoțiile, frustrările, amintirile din copilărie ne influențează fundamental felul în care percepem lumea, felul în care ne raportăm la cei din jur, felul în care devenim.
Acei primi șapte ani din viața noastră pot fi considerați fundamentul la care adăugăm cărămidă cu cărămidă, pentru a deveni adulți. Și, dacă, baza nu e consolidată cum trebuie, tot ceea ce clădim ulterior poate cădea la fiecare adiere de vânt.
Jocul este prima modalitate prin care copiii încep să exploreze lumea din jur. Astfel aceștia își dezvoltă vocabularul, abilitățile motrice, inteligența și abilitățile sociale.
De asemenea, există o serie de factori care pot reduce timpul pe care copiii îl petrec jucându-se. Adoptarea unui mod de viață grăbit, schimbările din structura familiei sau resursele financiare limitate ale acestora sunt doar o parte din cauzele care pot influența dezvoltarea armonioasă a copiilor prin prisma jocului.
În acest sens, Organizația Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a recunoscut jocul ca fiind un drept fundamental al oricărui copil și încurajează implicarea activă a părinților în jocul acestuia.
Colectez jucării. Jucăriile sunt o reflectare a societății. Acestea sunt instrumentele pe care societatea le folosește pentru a învață și a încuraja copiii să pătrundă în lumea adulților. Jucăriile nu sunt nevinovate.
Chris Burden
Beneficiile jocului și a jucăriilor pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor
Încă din primele luni de viață, copiii explorează lumea din jurul lor prin diverse tipuri de jucării, adaptate nevoilor lor. Treptat, acestea devin din ce în ce mai elaborate și mai complexe, astfel încât copiii să dezvolte competențe noi care le pot întări încrederea în forțele proprii.
Dar jocul și joaca au, pe lângă funcția de divertisment, numeroase beneficii pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici. Iată câteva dintre ele:
- Jocul permite copiilor să-și folosească creativitatea, în timp ce își dezvoltă imaginația, dexteritatea și puterea fizică, cognitivă și emoțională;
- Jocul este important pentru dezvoltarea creierului;
- Jocul îi ajută pe copii să creeze și să exploreze o lume pe care o pot stăpâni;
- Prin joc, copiii dezvoltă noi valori: responsabilitate, încredere, voință etc;
- Jocul favorizează interacțiunea dintre copii, ceea ce-i ajută pe aceștia să învețe cum să lucreze în grupuri, să împartă, să rezolve conflicte;
- De asemenea, jucăriile educative îi învață pe copii să ia decizii rapide, să gândească, să se implice și să-și îndrepte atenția într-o direcție anume;
- Joaca și jocurile în care se urmează anumite reguli îi ajută pe copii să învețe despre respectarea acestora, despre consecințe, despre sancțiuni;
- Jocurile care impun activitate fizică sunt benefice pentru sănătatea fizică;
- Jocul este o simplă bucurie, parte prețuită a copilăriei.
Jucăriile OsisiLand pentru o învățare rapidă
La Osisiland, jucăriile sunt desprinse din povești și sunt făurite cu toată atenția și dăruirea de care dispunem. Ne dorim ca micii noștri clienți să aibă parte de o experiență a jocului inedită, prin jucării sigure și non-toxice.
Datorită materialelor folosite, atât jucăriile din lemn, cât și păpușile din textile trec testul timpului și, implicit, al calității, ceea ce le face potrivite pentru mai multe generații.
Dacă ești în căutarea unor jucării educative, care să completeze universul copilăriei micuțului tău, poți opta pentru jucăriile educative din lemn, jucării senzoriale, monstruleți, păpuși și obiecte de învățare. Pe toate le găsești aici.