Păpuși Decorative

Păpușile decorative, prietene desprinse din basme

jocul

Noi, fetele, credem în magie și-n povești cu zâne. Și nu pentru că am fi naive, ci pentru că ne place să visăm cu ochii deschiși, să ne transpunem în lumi imaginare și să „fugim” de realitate. Atunci când aceasta ni se pare rece și dură, ne cufundăm în basme, printre voalurile rochițelor de prințesă, coronițe sclipitoare și praf de zâne.

Încă din copilărie, au existat diferențe bine conturate între fetițe și băieței. De la roz la albastru, de la rochii la pantaloni, de la păpuși la mașinuțe.

Copii de sex masculin sunt învățați să se joace cu jucării practice, care să le inducă ideea de bărbăție, forță, luptă sau curaj. În schimb, fetelor le sunt atribuite jucăriile gingașe, care să le stârnească emoție, atașament, simțuri materne, ideea de familie.

Cu siguranță îți amintești de una dintre „prietenele” tale din primii ani de viață, unele dintre cele mai loiale și dragi din acea perioadă.

Cu certitudine ai fost, cel puțin o dată, „mama” unei păpuși, pe care o îngrijeai cum știai tu mai bine. O pieptănai, îi făceai îmbrăcăminte, îi construiai o căsuță și îi încredințai toate secretele tale. Uneori, îți era singurul aliat în vreme de furtună.

Fiecare fetiță își creează propriul univers în jurul păpușilor. Ele sunt mica ei lume, care contribuie semnificativ la dezvoltarea ei și o pregătește, involuntar, pentru viața de adult.

Păpușile, reprezentări ale ființei umane

Deși noi le cunoaștem în forma lor modernă, păpușile sunt unele dintre cele mai vechi jucării, cu care copiii s-au jucat vreodată. 

Există documente care dovedesc că acestea erau folosite în Egiptul Antic, Grecia și Roma.

Bineînțeles, materialele folosite erau specifice vremii: argilă, piatră, lemn, os, fildeș, piele sau ceară. Ți-ai imaginat cum ar fi să ai o astfel de jucărie, care să nu transmită emoție?

Ei bine, scopul lor inițial a fost cu totul diferit față de ceea ce cunoști astăzi. Păpușile aveau semnificații religioase sau magice și contribuiau la realizarea unor ritualuri. 

Între timp, lucrurile au evoluat, iar păpușile au devenit reprezentări ale ființei umane. Unele dintre ele sunt copii fidele ale unor vedete sau personaje din desene animate sau filme, altele sunt reprezentări ale bebelușilor sau fetițelor. Iar altele au ajuns să fie considerate a fi obiecte de colecție.

La Osisiland, păpușile decorative sunt definite de emoție, gingășie și autenticitate.

Noi suntem de părere că fetițele nu au nevoie să se compare cu prietenele lor necuvântătoare, ci să se identifice cu ele, de aceea creăm păpuși personalizate.

O păpușă, cinci beneficii pentru copii

Rolurile tradiționale de gen dictează că păpușile sunt jucării pentru fete. Dar, jocul cu acestea poate asigura o creștere importantă pentru copii, indiferent de sex. 

Păpușile decorative Osisiland sunt realizate din materiale non-toxice, certificate CEKO-TEX, iar umplutura este antialergică. În felul acesta ai siguranța că micuții se joacă cu păpuși calitative.

Iată cum ajută păpușile la dezvoltarea copilului:

Abilități sociale

Joaca cu păpușile consolidează abilitățile sociale care sunt dobândite în primii ani de dezvoltare ai micuțului. Până să aibă contact cu lumea exterioară, universul copiilor este „acasă”. Părinții nu sunt întotdeauna pe aceeași lungime de undă cu ei, de aceea au nevoie de „prieteni” care să-i înțeleagă și cărora să le dezvăluie toate supărările lor. În felul acesta, își însușesc calități precum grija, amabilitatea și cooperarea.

Responsabilitate

O păpușă este, în viziunea unei fetițe, un „copil”. Așa cum mama are grijă de fetiță, fetița are grijă de păpușă. Responsabilitatea este una dintre calitățile pe care copii le dezvoltă la vârste fragede.

Empatie și compasiune

O altă abilitate socială importantă, pe care copiii o învață când se joacă cu păpușile, este managerierea emoțiilor, precum empatie și compasiune. 

Fetițele își imaginează diferite situații sau roluri văzute în familie, în care păpușa se confruntă cu probleme sau lipsuri. În felul acesta, copii învață singuri despre empatie și devin mici eroi, care găsesc soluții și care rezonează cu „prietena” lor

Imaginație

Pe măsură ce se creează tot felul de scenarii creative, care au ca personaj preferat păpușa decorativă, imaginația nu mai are limite.

Vorbirea și vocabularul

Nu știu alții cum sunt, dar nimic nu se compară cu vorbitul cu o păpușă.

Comunicarea dintre copii și păpuși ajută la accelerarea procesului de vorbire, dar și la îmbogățirea vocabularului.

Păpușile decorative Osisiland pentru copiii de toate vârstele

Osisiland este tărâmul unde poveștile se transformă în realitate, prin jucării create cu multă dragoste.

Iar aceste jucării nu țin cont de vârstă, pentru că fiecare dintre noi tânjește după încă o clipă de copilărie.
Păpușile decorative Osisiland sunt potrivite doamnelor și domnișoarelor, care păstrează spiritul jucăuș, inocent, visător al fetițelor ce-au fost odinioară.

Păpușile decorative Osisiland se adresează oamenilor, în general, care încă mai cred în magie, în povești cu prinți și prințese.

Dincolo de funcția practică a unei păpuși, aceasta poate fi și decorativă. În felul acesta păstrezi copilăria fie pe un raft al bibliotecii, fie pe biroul de lucru.
Culorile pastelate scot din anonimat orice spațiu lipsit de viață și redau energia necesară locului.

Jucăriile ornamentale create în atelierul nostru pun preț pe calitatea materialelor și atenție asupra detaliilor.

Când vorbim de un produs handmade, fiecare element ce compune produsul final este construit cu migală și răbdare. De la fustițele din tulle, până la papucei tricotați, realizăm totul până la cel mai mic detaliu

Plimbatul și alergatul desculți ne transpune în copilăria de mult apusă. Așadar venim cu o soluție optimă pentru a reînvia spiritul copilului din orice adult și pentru a determina copiii să testeze cu încredere mersul fără încălțări.

Aleea senzorială este un produs inedit, din lemn masiv, potrivit atât pentru copii cât și pFiecare păpușă poartă nume, temă și colorit diferit. Astfel, poți alege dintr-o multitudine de variante. În plus, îți poți lăsa visele să prind contur cu ajutorul unui model personalizat la cerere.entru adulți.

La Osisiland, creăm produse care să reziste trecerii timpului și care să-ți trezească amintiri.

Păpușa decorativă poate fi un cadou ideal pentru tine sau o persoană dragă, care vede bucuria în lucruri mărunte.


Related Posts

Lasă un răspuns