Mobilier copii

Patul Montessori – independență și somn magic

Cât de important este programul de somn? Cât trebuie să doarmă un copil? De la ce vârstă poate dormi singur, în camera lui?

Există o mulțime de întrebări pe această temă, pe care fiecare părinte și le-a pus măcar o dată. Deși s-ar putea să ți se pară a fi un mit, copiii cresc în timp ce dorm. Nu spunem noi asta, ci o dovedesc studiile făcute în acest sens.

De aceea este esențial să acorzi atenție locului în care copilul tău va dormi, cu atât mai mult dacă intenționezi să-i acorzi libertate și independență.

Ce înseamnă asta?

Ca și tine, copilul are nevoie de un spațiu doar al lui, în care să doarmă, să se joace, să învețe și să se dezvolte.

Chiar dacă în primă fază ți se pare imposibil să fii departe de el, este bine ca cei mici să fie încurajați încă de la o vârstă fragedă să doarmă singuri.

Iar ca acest lucru să decurgă natural și fără frici de ambele părți, trebuie să alegi un pat potrivit. Un pat care să transpună copilul într-o lume ideală, de poveste, în care să se simtă super erou și în care somnul să fie dulce.

Cum ar fi ca povestea preferată spusă înainte de culcare, despre zâne, prinți și prințese, să fie spusă într-un „castel” sau o „căsuță” de turtă dulce?

Astăzi îți vom prezenta un pat ce poate fi castel, căsuță, imperiu sau orice altceva îți dorești.

Patul Montessori, castelul micuțului tău erou

Copiii au nevoie de libertate pentru a explora lumea.

De aceea, amenajarea unei camere specifice copilăriei trebuie să fie realizată astfel încât copilul să se simtă încrezător în forțele proprii.

Să dormi singur nu trebuie să fie un chin, ci o super putere, un obstacol ce trebuie învins de un adevărat cavaler sau domniță, așa cum se întâmplă în orice poveste.

Patul Montessori are rolul de a stârni imaginația și curiozitatea micuțului tău. 

În plus, dincolo de aspectul său unic, magia constă în avantajele pe care le oferă un astfel de pat. 

Trei beneficii principale ale patului Montessori

Libertatea este importantă chiar și pentru copii. Iar prin aceasta ne referim la posibilitatea de a explora lumea fără ajutorul părinților și fără supravegherea permanentă a acestora.

Cu siguranță te gândești la tot felul de pericole și ai multe frici când vine vorba de a lăsa copilul singur.

Și pe bună dreptate: cei mici sunt plini de energie și surprize.

Cu patul Montessori poți fi însă liniștit, întrucât este cât se poate de sigur.

1. Siguranța

Acesta este principalul avantaj al acestui pat. Deoarece salteaua este foarte aproape de podea, părinții nu mai stau cu teamă că micuțul s-ar putea accidenta la urcarea sau coborârea din pat. De asemenea, se reduce riscul ca în timpul somnului copilul să cadă din pat.

2. Independența

Cei mai mulți copii plâng ori de câte ori se trezesc, iar asta se întâmplă deoarece un pat înalt le induce ideea de captivitate, întrucât ei nu pot coborî din el fără ajutorul unui părinte.

Patul Montessori încurajează copilul să învețe să se descurce singur. 

De asemenea, am putea adăuga aici și faptul că micuții vor avea senzația că își controlează singuri somnul. În felul acesta dezvoltă obiceiul de a merge din proprie inițiativă la culcare, ori de câte ori se vor simți obosiți.

3. Creativitatea

Camera unui copil este primul loc în care se formează universul copilăriei. Aspectul jucăuș al patului Montessori oferă multiple posibilități de decorare, astfel încât designul să fie adorat de cei mici. 

Fie că e vorba de un personaj din desene animate, de povestea preferată sau culoarea adorată, un pat de acest gen îi stârnește copilului creativitatea, iar somnul nu va mai fi o corvoadă, ci o experiență magică.

De ce să alegi un pat Montessori?

Așa cum te-am obișnuit, la OsisiLand ne inspirăm din povești pentru a crea jucării. Mânuțele noastre meșteresc cu drag și paturi Montessori, astfel încât copilul tău să aibă un somn lipsit de griji.

Îți surâde ideea de a face din camera copilului tău un tărâm de poveste? Iată șapte motive să alegi paturile realizate la comandă:

  • Modele personalizabile

Știm cât de mult iubesc copiii personajele din desene animate sau poveștile cu eroi. De aceea, patul OsisiLand va fi realizat după nevoile și plăcerile copilului tău. Tu ne trimiți o imagine care ți-a atras atenția, iar noi o vom realiza întocmai.

  • Materiale non-toxice

Sănătatea copiilor este cea mai importantă. Pentru a preveni orice fel de problemă legată de materiale, la OsisiLand utilizăm lemn masiv și vopsele pe bază de apă.

  • Spațiu de depozitare

Oricât de mult spațiu ai avea în propria locuință, mereu se găsesc lucruri cărora nu le găsim locul. Cu patul Montessori, câștigi și câteva spații de depozitare. 

  • Siguranță

Copiii sunt plini de energie și idei poznașe. De aceea, patul Montessori de la OsisiLand se poate dota cu protecții laterale pentru a oferi un plus de siguranță a copilului tău.

  • Rezistență

Spre deosebire de un pat gata făcut, în masă, un pat Osisiland este definit de calitate la cele mai înalte standarde. Atenția acordată procesului de producție îl face mult mai rezistent.

  • Design creativ

Un pat Montessori nu are un design anume. Fie că optezi pentru unul tip căsuță, fie că ai tu o altă idee care ți-a atras atenția, designul este unul mult mai ofertant. 

  • Adaptare la dimensiunile camerei

Principalul beneficiu al unui pat realizat la comandă este adaptabilitatea la dimensiunile și nevoile camerei micuțului tău. Bucură-te de confort cu patul Osisiland. 

Dorințele tale prind contur cât ai spune „OsisiLand”. Nicicând nu a fost mai ușor să comanzi patul ideal pentru cel mic. Așteptăm ideile tale creative! Cât despre livrare, nu-ți face griji. OsisiLand livrează în toată țara în 10-12 zile. Poți afla mai multe informații despre acest serviciu aici.

Lasă un răspuns